martes, 21 de abril de 2020

NOVES PROPOSTES D'ACTIVITATS. SETMANA DEL 27 D'ABRIL A L'1 DE MAIG


 

                     
 #QUEDA'T A CASA

Benvolgudes famílies,

Primer de tot desitjar-vos que totes continueu bé.

Aquesta setmana us proposem noves activitats per a continuar treballant les diferents capacitats a P5. Sempre intentem adjuntar tasques flexibles i variades i varies opcions per a què trieu la que més us agradi i/o us convingui. Sabem que alguns/es, per la situació que estem vivint; la conciliació familiar i el treball telemàtic no disposeu de tot el temps que us agradaria per a dedicar-vos a la consecució de les tasques amb els vostres/as fills/es; per aquest motiu, us recomanem que feu el que podeu, sense pressió, sense pressa però sense pausa i sobretot, prioritzeu les tasques a entregar!

A més a més, com ja sabeu, si no disposeu de tinta o impressora, no tenim cap inconvenient en què les feu amb els recursos dels quals disposeu (a mà...), al cap i a la fi, l'objectiu a assolir és el mateix, per tant, tant ens fa!

Aprofitem per dir-vos que estem molt contentes amb els vostres feedbacks, la vostra implicació i l'esforç i el treball dels nostres estimats Cavallets i Taurons. Us animem a què continueu així! Esteu fent una feina meravellosa!


CAVALLETS i TAURONS... 

PROPOSTESETMANA 6

1r DIA (27 D'ABRIL)
1) Després de la setmana de St. Jordi plujosa que hem tingut, us proposem aquest conte de LA CIGALA I LA FORMIGA. Les tres bessones us acompanyaran en aquesta aventura!
Fixa't en tots els animalons que surten!👀


   🐛🐞🐝🐛🐞🐝🐛🐞🐝🐛🐞🐝🐛🐞🐝🐛🐞🐝


2) Avui dia 27 d'abril, celebrem el dia de la Mare de Dèu de Montserrat! Per aquest motiu, la mestra Alícia Armillas ha preparat una feina on Cavallets i Taurons haureu d'aprendre-us una fragment del Virolai i pinta un dibuix de la Mare de Dèu. Segur que ho feu SÚPER BÉ!🎹🎉💗

El breu fragment està en lletra lligada però com ja la sabeu llegir genial, no tindreu problema!😍😃


SI TENS MÉS GANES DE TREBALLAR...🙈🙉🙊
Ara et proposem que juguis a casa amb algú més gran al PENJAT dels animals! Pots fer servir el llistat d'insectes del conte o inventar-te de nous!
📝📌INSTRUCCIONS DEL JOC DEL PENJAT:2n DIA (28 D'ABRIL)
Pere i el llop
L’Eugènia aquesta setmana us proposa veure un concert i identificar les diferents famílies d’instruments.


L’objectiu d’aquesta activitat és realitzar una escolta activa i gaudir d’ella. 


Jugar a endevinar quin personatge sona i quin instrument és a partir d’aquestes targetes:
🐻👨

PSICOMOTRICITAT
Bon dia estimades i estimats Taurons i Cavallets de Mar!
Aquesta setmana us proposo tres activitats: la cançó Head, shoulders, knees and toes amb les noves estrofes i dos petits jocs. Espero que us agradin i us divertiu molt!
Aquí us deixo l’enllaç del vídeo:
Un petó molt gran!
3r DIA (29 D'ABRIL)
PLÀSTICA
Cavallets i Taurons...us proposem diferents activitats plàstiques i manuals súper divertides. Esteu preparats? Segur que sí! Perquè sou uns veritables ARTISTES! 


Nosaltres us adjuntem exemples, però, l'activitat és lliure...i és molt important deixar-vos emportar per la vostra vena artística...TOT el que feu estarà BÉ! 
No oblideu que cadascuna de les vostres creacions és única.

1)FEM ART AMB LES OMBRES!
Heu pensat l'ampli abanic de possibilitats que ens permeten les OMBRES a l'hora de FER ART?

ÉS UNA ACTIVITAT FASCINANT...ESTEM SEGURS QUE LA GAUDIREU MOLTÍSSIM!

Us animem a què a través de diferents ombres que es creïn a casa (ja siguin d'elements naturals i/O artificials) elaboreu una creació plàstica...

A continuació teniu FOTOGRAFIES que us podeu servir d'ajuda i...un petit VÍDEO-EXEMPLE que us ha preparat la mestra Sandra.

A) Podeu, senzillament, calcar el que veieu (tant si és una forma concreta com abstracta i donar-li color).
B) Podeu aprofitar l'ombra per deixar volar la vostra imaginació i inventar-vos algun dibuixi que la mateixa us inspiri...Sou MOLT CREATIUS!!! Endavant Cavallets i Taurons!Aquí us adjuntem un vídeo-exemple:📹📷


ENGLISH LESSONS
ARE YOU READY? 3,2,1...GO!💥💪
1) Good morning Seahorses and Sharks! How are you going? I hope you're fine! 
Aquesta setmana comencem la UNIT 6: "I want to be a sailor" i com cada unitat ve introduïda per una amazing story on Daisy, Robin and Mouse ens expliquen el vocabulary que treballarem al llarg de la mateixa. En aquest cas, aquests persontages es disfrassaran de mariners i treballarem vocabulary relatiu als "Sea animals".🐋🐙🐠🐢🐊

Are you prepared? So, open your eyes and pay attention!👀👂


Us he adjuntat l'enllaç del vídeo però recordeu que també podeu accedir a ell des de la PLATAFORMA: ONLINE LEARNING ZONE OXFORD!

2) Després d'haver visualitzat la Story (you can watch it twice if it's necessary), us proposo per la següent WORKSHEET, on heu de relacionar cada "Sea animal" (que apareix a la Story) amb la seva corresponent picture 1-6. It's very easy for you, I'm sure!✌✌✌ A més a més, és important que tracteu de recordar els noms dels animals marins, in English! (We'll work them next week!)

3) Ens acomiadem amb la BYE BYE SONG! See you soon girls and boys!💗

4)Com a última tasca, us proposo una activity per entregar: m'haureu d'enviar un vídeo on apareguin els Seahorses i els Sharks cantant i/o ballant un fragment d'una de les cançons treballades.

A) Duració del vídeo i forma d'enviament: màx. 50''-1'. Me'l podeu adjuntar via mail, comprimit i/o creant un enllaç al DRIVE. 

B) Cançons treballades: 
Tot i que hem treballat moltes cançons ens basarem en les de forma rutinària i aquelles més recents. Heu de triar 1 única opció.
HELLO SONG!👋🙋
WEATHER SONG🌝⛅⛄
CLOTHES SONG 👖👢
BYE-BYE SONG👄💜
(Si ells/es volen triar una altra, ho poden fer sense problema!)

Us adjunto els vídeos de les diferents opcions musicals, per si no disposeu de CD i per a què els Cavallets i els Taurons puguin fixar-se en els gestos/moviments i accions.  

HELLO SONG!👋🙋


WEATHER SONG🌝⛅⛄


CLOTHES SONG 👖👢


BYE-BYE SONG👄💜 (WE ONLY HAVE AN AUDIO AVAILABLE)
2.✅ATENCIÓ:"TO THE RHYTHM OF THE MUSIC" PER ENTREGAR a l'especialista d'Anglès via mail (amb un vídeo)🎬📷:

sandrapalomeque@samc.cat
LÍMIT D'ENTREGA: DIVENDRES 8 DE MAIG

EXTRA
L'Annabel Ibáñez, l'auxiliar de conversa americana, que tenim la sort de tenir al nostre centre; està treballant molt elaborant vídeos per a l'alumnat. Tot i que ofereix classes a alumnes/as més grans, de vegades, elabora curtmetratges que també són encertats per a compartir amb els nostres/as petits/es.

A continuació us adjunto un vídeo-conte visual. Espero que el gaudiu molt. (Tot i que no és gens fàcil, és bo que els alumnes/as vagin escoltant la pronuncia de les diferents paraules en la llengua estrangera i puguin anar establint connexions amb la llengua nativa. Aquesta estimulació és bàsica i necessària per als més petits/es i en aquest cas, apart de de l'element auditiu comptem amb el visual).

Good morning everyone, 
Here is a video from today.  

This is most appropriate for P3.  Although any grade from p3 and below would enjoy just listening to the book as well.  It is a very visual story.  Most English speaking children grow up with this book at an early age.  

I recommend using earphones.  


Have a great week!4t DIA (30 D'ABRIL)

1) SUMES I DESCOMPOSICIÓ AMB NOMBRES. 
A continuació us proposem dues activitats ben xules amb un dòmino. La primera és de repàs perquè a racons ho hem fet moltes vegades! D'aquesta activitat us demanem una fitxa per a enviar-la als nostres correus.
La segona haureu de parar molta atenció perquè és una mica més complicat, però res que no pugueu fer!
                    🁫🁯🁰🁱

A) SUMES AMB DÒMINOS
  ➕➕➕➕


Un cop domineu aquest joc, heu d'agafar 6 fitxes de dòmino (sense mirar👀)  i escriure els dos números que surten i fer la suma.

❗❗❗❗SI EL RESULTAT ÉS MÉS DE DEU I US COSTA, PODEU AGAFAR UNA ALTRA FITXA.

Després heu d'enviar la fitxa a la Sandra i a la Sílvia. Nosaltres la corregirem,  papis!!!!!
L'ERROR ÉS PART DE L'APRENENTAGE!

✅ATENCIÓ:"SUMES AMB DÒMINOS" PER ENTREGAR les tutores via mail(amb una fotografia)📷:
silviaprieto@samc.cat
sandrapalomeque@samc.cat

LÍMIT D'ENTREGA: DIVENDRES 8 DE MAIG 
                                 
B) DESCOMPOSICIÓ DELS NOMBRES
         
👣👣👣👣👣👣

PLANTILLES PER A JUGAR
💡Altres idees per practicar la suma: posem dues peces de lego i comptem la suma dels punts! És pot anar augmentant la dificultat amb més peces!
2) ENDEVINA, ENDEVINALLA

Agafeu paper i llapis, que a continuació us proposem una sèrie d'endevinalles. 

                   🐌🐓🐸                   

💙Per practicar més!

Pica a l'enllaç i juga amb el mico a les endevinalles.Comença per debutants i intenta llegir-les!

5è DIA (1 DE MAIG)

AVUI ÉS FESTA!!!🎉🎉🎉 

US DEIXEM UNES PROPOSTES PER FER A CASA AMB LA FAMÍLIA!
👪

1) LLANTERNES MÀGIQUES
Us proposem una activitat super divertida i que encantarà als Cavallets i als Taurons!
Es tracta d'elaborar unes llanternes màgiques😍🌠🔦 
A continuació us expliquem els PASSOS a seguir per a la consecució de les mateixes. Esteu preparats? ENDAVANT!😃

QUIN MATERIAL NECESSITEM PER A FER-LES?
Gots de cartró
✔ Tissores o un ganivet
✔ Retoladors
✔ Celo
✔ Llanterna o mòbil


COM HO FAREM?
A)  Retallem la base dels gots amb l'ajuda d'unes tissores i/o ganivet (us poden ajudar una miqueta els pares/mares) és la part més difícil. Aneu en compte de no tallar-vos!

B) Un cop retallades les bases, enganxarem el celo en tires, cobrint l'espai i farem els dibuixos que més ens agradin amb els retoladors! (En aquest cas, hem fet un COR i un ARC DE SANT MARTÍ💗🌈, però vosaltres podeu fer els dibuixos d'allò que més us agradi i que voldreu que es projecti després a la paret!
C) Finalment ens anirem a un lloc fosc (apaguem les llums), encenem la llanterna i o la llum del mòbil (o llanterna del mateix) i...a JUGAR!  Veureu com es projecta el vostre súper dibuix a la paret! 

Aquí tenim un COR 💗 perquè us estimem MOLT!
I aquí l'ARC DE SANT MARTÍ🌈perquè tot anirà bé!

Us agrada la idea? Esperem veure les vostres meravelloses llanternes màgiques i què gaudiu molt fent l'activitat! 

1.1) En segon lloc, us adjuntem una FITXA TÈCNICA DE L'EXPERIMENT (seguint alguns passos del "mètode científic")per a què recolliu les dades del mateix i penseu i reflexioneu una miqueta!📘📏

2) RECEPTES DE CUINA!
I si ens fiquem a la cuina? Sabem que Cavallets i Taurons ajudeu molt al papa i a la mama a la cuina...aquí us proposem un algunes receptes per llepar-vos els dits! Vosaltres, però, si voleu podeu fer una de diferent, i ensenyar-nos-la. Segur què us queda boníssima. Mmmmmm...
🍩🍪🍫🍬🍭🍮🍦🍳🍲

A) CASSOLETA DE XOCOLATA
En cas que vulgueu fer aquesta recepta, us donem el full amb ingredients, passos a seguir...Cal que sapigueu que està en lletra d'impremta i per a llegir-la us hauran d'ajudar una miqueta el papa i la mama. Esteu preparats per atendre molt bé a les indicacions i fer de súper xefs?🍪🍫🍬🍭🍮B) AMANIDA ARC DE SANT MARTÍ
En aquest segon cas, us presentem nua altra modalitat de recepta. Ara, sou vosaltres qui heu d'improvisar la vostra amanida i anotar en un full quins ingredients necessitareu per fer-la i com la fareu! Recordeu que és molt important menjar cada dia fruites i verdures. 🍉🍈🍇🍆🍅🍊🍓🍒🍑🍏🍏Preparats?


Per últim, us adjuntem algunes PLANTILLES DE RECEPTES (tot i que els títols estan en qualsevol de les dues llengües: català i/o castellà) per si voleu fer alguna altra RECEPTA DIFERENT a les proposades...
3) JOCS DE TAULA
Finalment, us apropem una opció que segur que mai falla...i que, de ben segur, ja feu...jugar en família!
JUGAR és una font inesgotable d'aprenenatge...d'acceptació de les normes establertes, del saber guanyar i perdre, de comprensió, d'establiment de relacions interpersonals,...A més,, els hi serveix per passar una bona estona i desconnectar. Treiem-li SUC!
Segur que en teniu moltíssim i molt divertits!

Al finalitzar el joc, podeu dur a terme aquesta RÚBRICA AUTOAVALUATIVA i reflexionar una miqueta sobre com ha anat, el rol que heu adoptat i diferents aspectes del mateix...💭

4) JOCS DIGITALS I INTERACTIUS
Us adjuntem un portal web, on s'inclouen jocs relatius a la praxis de la lectoescriptura. Tot i que està en castellà estan bé per a reforçar, consolidar i treballar ambdós àmbits: lectura i escriptura.

Accederéis haciendo click en el siguient enlace:
JOCS DE LECTOESCRIPTURA ONLINE


Aquest és un recurs més, però, sabeu que disposeu de plataformes con l'EDU365 (des d'on se us redirecciona al Blog, entre d'altres, on els nens i nenes de P5, poden aprendre jugant virtualment!)😉

"A MÉS A MÉS"...

La Montse Riera, que també entra a les classes de P5 a oferir Suport a l'aula i donar una atenció més individualitzadament a l'alumnat, una setmana més, ens presenta un conjunt de tasques de RECOLZAMENT DE LA LECTOESCRIPTURA. Us les mostrem a continuació!
👍💪💪💪

1) VÍDEO EXPLICATIU ACTIVITAT 1 (LA B)

1.1) ACTIVITAT 1 (LA B)

2) VÍDEO EXPLICATIU ACTIVITAT 2 (REPÀS)

2.2) ACTIVITAT 2 (REPÀS)RECORDATORI FEINES A ENTREGAR:

✅ATENCIÓ:"SUMES AMB DÒMINOS" PER ENTREGAR les tutores via mail(amb una fotografia)📷:

silviaprieto@samc.cat
sandrapalomeque@samc.cat

LÍMIT D'ENTREGA: DIVENDRES 8 DE MAIG 2.✅ATENCIÓ:"TO THE RHYTHM OF THE MUSIC" PER ENTREGAR a l'especialista d'Anglès via mail (amb un vídeo)🎬📷:
sandrapalomeque@samc.cat
LÍMIT D'ENTREGA: DIVENDRES 8 DE MAIG
Les tutores de P5 💜

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Entradas antigues